Jom La Klik !!!!

Klik Saja

Wednesday, March 7, 2012

Berjaya!!!!

Sejak sminggu yang lalu, inilah kerjanya.. Dok mencuba sikit demi sikit
Sampaikan tergolek begini pun pernah.. tapi belum berjaya juga misinya
Tapi semalam segala usahanya membuahkan hasil..Pada usianya 3bln 2minggu.. Yang pasti ibu & ayahyer la yg lebih2 EXCITED kn..hehehe
Amboi semakin selesa nampaknya...TAHNIAH TAHNIAH...:-)

Syukur ya Allah atas kurniaanMu..Jadikanlah anak ini jambatan untuk kami ke SyurgaMu..Amin

Thursday, March 1, 2012

Moga Urusanku Dipermudahkan


“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, yaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan. Dan kewajiban ayah memberi makan dan pakaian kepada para ibu dengan cara ma’ruf. Seseorang tidak dibebani melainkan menurut kadar kesanggupannya. Janganlah seorang ibu menderita kesengsaraan karena anaknya dan seorang ayah karena anaknya, dan warispun berkewajiban demikian. Apabila keduanya ingin menyapih (sebelum dua tahun) dengan kerelaan keduanya dan permusyawaratan, maka tidak ada dosa atas keduanya. Dan jika kamu ingin anakmu disusukan oleh orang lain, maka tidak ada dosa bagimu apabila kamu memberikan pembayaran menurut yang patut. Bertakwalah kamu kepada Allah dan ketahuilah bahwa Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan.”
(Al-Baqarah: 233).

Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang di usahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dan berkata): "Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami! janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami, dan beri Penolong kami oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir".
(Al-Baqarah: 286).